Ledarskap

Ledarskap – en hel vetenskap

Ledarskapet har en avgörande betydelse för arbetsklimat, trivsel och prestation. En ledare behöver ha förmågan att skapa tillit och få medarbetare att känna sig kompetenta och motiverade. Det är inte alltid enkelt att vara chef och/eller ledare, med det behöver kanske inte heller vara så svårt.

Hur utövar jag mitt ledarskap, hur bemöter jag olika människor på olika sätt utan att göra våld på min egen personlighet och stil? Vad är det som gör att människor presterar och levererar dag ut och dag in och vad är det som gör att det ibland inte händer någonting överhuvudtaget? Det är alltid en bra början att börja med sin egen resa som ledare. Det handlar om att fundera över hur du själv utvecklar din kompetens, vad som ger dig motivation och mot vilka mål du är på väg. Att du mår bra som chef och i din chefsroll är inte bara bra och utvecklande för dig. Det är också en viktig förutsättning för att dina medarbetare ska må bra och att ni tillsammans kan topp-prestera.

Jag erbjuder utbildning i ledarskap i olika former. Som föreläsning och inspiration eller som längre och anpassade utbildningar, allt utifrån det behov som finns. Jag kan också bidra med samtalsstöd eller som bollplank för dig som under en kortare eller längre tid vill ha möjligheten att få samtala om och utveckla ditt eget ledarskap.

Hör av dig/er så hittar vi tillsammans ett upplägg som passar just dig/er.